Den 12 mars drar Skärholmens egen Vårsalong igång, i Ateljé SKHLM i Skärholmen centrum. Och intresset för att ställa ut konst har varit stort.

Raul Leon Alvarez, som tillsammans med Folk i Skärholmen ligger bakom initiativet, säger att de förväntade sig få in runt 10-15 bidrag. I stället har över 120 personer hört av sig och visat intresse.

– Efter att Mitt i skrev om det ökade intresset med tusen procent, säger Raul Leon Alvarez och skrattar.

Av alla de bidrag som kommit in har nu totalt 50 stycken valts ut av en jury.

– Vi har tittat på konstkvalitet, kreativitet och att det håller sig till temat; "Konsten att överleva på gränsen".

Utställare i alla åldrar

Bland utställarna finns både proffs och amatörer. Den yngsta är 16 – den äldsta 82.

– Det är många pensionärer som hört av sig och säger att det var mer konst och kultur i Skärholmen förut, och att det här får dem att känna sig unga igen.

Två av dem som kommer att ställa ut på Vårsalongen är skådespelarparet Mikael Riesebeck, 44, och Jeanette Capocci, 44.

I och med att skådespelarjobben uteblev när corona slog till har de haft mer tid till att skapa. Nu har det blivit dags att visa upp sina verk.

– Förra året hade vi väldigt mycket fritid, så därför har vi skapat desto mer sånt här, säger Jeanette Capocci, och visar upp sin lerskulptur som fått namnet "De komma från öst och väst".

Vill göra Vårsalongen till årlig tradition

Mikael Riesebeck ställer ut sina John Bauer-inspirerade tavlor som bygger på sagor hans farmor berättade för honom som liten.

– Det fanns sjöar och grejer runt omkring så hon ville inte att jag skulle gå ut i skogen själv, så hon sa att det fanns troll och annat i skogen, säger han och fortsätter:

– Så då höll jag mig hemma, och det satte sina spår.

Deras dotter Gry Capocci, 8, kommer inte ställa ut den här gången, men då konstnärsådran onekligen verkar finnas i familjen är det inte omöjligt att hon gör det i framtiden.

Och frågar du Raul Leon Alvarez kommer Skärholmens Vårsalong med största sannolikhet bli en årlig tradition.

– Det är min stora förhoppning.