Det är kraftiga förseningar och inställda avgångar i både pendeltågstrafiken och den regionala tågtrafiken under måndagsmorgonen. Anledningen är en brand i Solna. Den är nu släckt och strax innan tiotiden kunde tågen börja rulla igen.

– Det är väldigt mycket förseningar och de kommer att pågå under dagen, förmodligen även fram mot kvällen. Det är framförallt fjärrtågen som kommer dras med de största förseningarna, säger Katarina Wolffram, på Trafikverkets presstjänst.

Samtliga linjer pendeltågslinjer påverkades och SL har uppmanat sina resenärer att välja alternativa färdvägar.

I närheten av Odenplan blev ett pendeltåg stående nere i tunneln. SL beslöt att evakuera passagerarna genom tunnlarna tillbaka till stationen.

– Det innebar att pendeltågstrafiken kom igång lite senare, men även pendeltågen fick klartecken att börja köra vid 10-tiden.

Man kan i nuläget inte förlita sig på att den information som visas kring avgångarna stämmer, så SL hänvisar till trafikverket.se.

SJ uppger att deras trafik kommer drabbas av störningarna under dagen, och de uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterad via skyltar, utrop och via trafikverkets hemsida.

I närheten av Odenplans station tvingades resenärer evakuera genom tunnlarna.

I närheten av Odenplans station tvingades resenärer evakuera genom tunnlarna.

Hans Ekestang