I torsdags förra veckan samlades folk utanför biblioteket i Dalens allé för att gå i ett gemensamt fackeltåg till Enskede kyrka, en manifestation mot den våldsspiral som drabbat Stockholm sedan julhelgen. Nino Ramsby inledde i kyrkan med sången "Vi samlas kring hopp", och flera personer höll tal. Däribland journalisten och författaren Göran Greider:

"Jag ska inte försöka agera vare sig amatörpsykolog eller amatörsociolog. Men det jag ändå har kommit fram till är att denna våldsvåg, där barn dras in och som är tämligen unik i Europa, i grunden handlar om följande fråga: När upphörde så pass många unga människor att känna att de ens tillhör ett samhälle?" sa han bland annat.

Fullsatt i kyrkan

Det var många som slöt upp i Dalen och ännu fler som kom till kyrkan.

– Den var fullsatt, och det var så roligt att så många ville vara med och bidra. Stämningen var jättefin, säger Elinor Edvall, kommunikatör i Enskede-Årsta församling.

På plats var också Brottsofferjourens Paola Torres som berättade om organisationens verksamhet, bland annat hur de stöttar brottsoffer, vittnen och även familjer och anhöriga till dem som råkat ut för brott.