Det var vid 22-tiden på söndagskvällen som en stor vattenläcka orsakade översvämning i centrala Tyresö. En större vattenledning vid busstorget gick sönder och många står under måndagen fortfarande utan vatten.

– Just nu jobbar vi med att stänga av ventiler så att vi kan laga läckan. Orsaken är dels att ledningarna är gamla, dels att de ligger i ett område med tung trafik och hög belastning, säger Emma Lundbergh, avdelningschef på samhällsbyggnadskontoret.

Kommunhuset, Björkbackens äldrecentrum, Tyresö centrum och de ojämna numren på Rödingevägen var fortfarande utan vatten när Mitt i pratade med Emma Lundbergh på måndagseftermiddagen.

Hon hade då ingen prognos på när vattnet skulle vara tillbaka men hoppades på slutet av veckan.

Medvetna om ledningsproblemet

Det är inte första gången som busstorget förvandlats till en swimming pool. För två år sedan skrev Mitt i om hur torget svämmade över på grund av en läcka i ledningarna under busstorget.

– Vi är medvetna om att vi har ledningar som behöver ses över och vi jobbar kontinuerligt med förbättringar. I augusti ökade vi även på takten som vi förnyar, säger Emma Lundbergh.

Utöver det uteblivna kranvattnet har läckan orsakat en del förseningar i busstrafiken och flera hållplatser behövde flyttas tillfälligt. På sin hemsida uppmanar även kommunen alla bilister att ta en annan väg, då några av körfälten är avstängda av och det kan vara trångt på platsen.

Kommunen har satt ut tre tappställen vid Bollmora pumpstation, Bio Forellen och Dalgränd 4 dit man kan ta sig för att fylla på vattendunkar. På kommunens hemsida uppdateras läget kontinuerligt.