Strax innan klockan två på natten den 14 augusti blev en person i en villa i Mosstorp på Lidingö rånad.

Enligt polisen tog sig flera maskerade personer in i bostaden och hotade till sig värdesaker. De fick även med sig brottsoffrets bil.

Brottsoffret fick lindriga skador och har fått tillsyn av sjukvården.

Polisen hade snart därefter en större insats för att söka efter de misstänkta, bland annat gjordes kontroller av fordon som passerade Lidingöbron.

En kvinna som satt på en buss på väg mot Ropsten berättar att den blev stoppad.

– Två poliser kom in i bussen och frågade var vi hade varit och gjort under kvällen. Ganska snart fick vi åka vidare. Man undrade verkligen vad som hade hänt när hela bron var avspärrad, det verkade som de stoppade alla, säger kvinnan till Mitt i.

Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen, berättar att man har säkrat spår och går igenom material från övervakningskameror.

– Vi är även alltid intresserade av olika iakttagelser.

Den stulna bilen har hittats och är tagen i beslag av polisen.

– Den tekniska undersökningen av bostaden och bilen är sannolikt klar nu. Nu handlar det om att analysera resultatet.

Enligt polisen är denna typ av brott ovanlig på Lidingö.

– Vi tycker ju att man ska vara vaksam, men inte rädd för den här typen av brott. Vi tycker också att det är viktigt att man håller lite koll åt varandra i sitt bostadsområde, och att man hjälper sina grannar om man ser något som sticker ut.

Brottsrubriceringen är grovt rån och grovt vapenbrott. En förundersökning är inledd men ingen har hittills blivit frihetsberövad. Åklagaren vill inte kommentera ärendet närmare.