Mahmoud Khalfi, imam vid Stockholms moské på Södermalm, hoppas att den nya ansökan om koranbränning som polisen tog emot på onsdagen inte får tillstånd.

– Det är tragiskt och absurt att man fortsätter med de här handlingarna. Det skapar mer problem i samhället och kränker muslimer, säger han till TV 4 Nyheterna.

Nya ansökningar under onsdagen

På onsdagen visade det sig att nya ansökningar kommit in till Stockholmspolisen om att bränna heliga skrifter. Bland annat vill en arrangör, en kvinna i 50-årsåldern, bränna koranen vid en moské i Stockholm "snarast möjligt". En ansökan har även kommit in från en man som ansökt om att bränna toran och bibeln framför Israels ambassad 15 juli.

53 procent av svenskarna vill ha förbud

Koranbränningen den 28 juni utanför moskén på Södermalm har lett till en högljudd debatt om yttrandefrihet i Sverige. Den fördömdes av Utrikesdepartementet. Något som yttrandefrihetsexperter i sin tur reagerat på.

I en ny Kantar Sifo-undersökning beställd av SVT Nyheter anser 53 procent av svenskarna att det borde vara förbjudet att bränna heliga skrifter som koranen och bibeln.