Prideveckan närmar sig med stormsteg. Den sedvanliga paraden har dock fått stryka på foten, likt förra året. I stället blir den av i hybridform, bland annat genom en stream med videor som skickats in av communityt, vilka varvas med livereportage.

– Vi har också uppmanat folk att anordna egna små pride-event, som kanske en sittande picknick eller en parad runt kvarteret. Vi kommer ha en flygande reporter, som åker runt och rapporterar live från det, säger Maria Paulsson, kommunikationschef på Stockholm Pride.

– Självklart saknar communityt paraden jättemycket, men i år får vi ändå mötas. Det känns helt fantastiskt.

Liveframträdanden på scen och storbild

Den här gången blir festivalen lite mindre än på senare år. Pride Stage, livescenen, flyttar in till Södra teatern. Där väntar framträdanden av bland andra Tommy Körberg, Dotter och Andy E.

Ungefär 300 personer får plats i publiken. Den som inte lyckas knipa en plåt kan se akterna gratis på storbildskärm på Mosebacketerrassen, eller genom Stockholm Prides sociala medier.

Där går det även att se parad-streamen.

Marknad, aktiviteter och samtal

Nytt för i år är Pride Fair, en marknad med mindre livescen, vilken hittas på Clarion Stockholm i Skanstull. Hotellet blir även skådeplats för Pride House, med seminarier, samtal och debatter.

Samtidigt anordnas pridefiranden över hela staden under namnet Pride City, på exempelvis Mälarpaviljongen och Side Track. Hela listan över evenemang och aktiviteter hittas på Stockholm Prides hemsida. Allt sker med hänsyn till rådande restriktioner.

Prideveckan pågår 2–8 augusti. Själva festivalen invigs den 5:e av Alice Bah Kuhnke. Paraden, i sin hybridform, går av stapeln lördag eftermiddag. Senare samma dag hålls festivalens avslutningsgala på Södra teatern.

Till Pride Stage och Pride House krävs biljetter.