I slutet av maj ska stadsdelsförvaltningen presentera en plan för hur parken kan bli verklighet, men redan nu har det börjat hända lite grejer i området.

Sly röjs undan för att skapa ett mer omhändertaget intryck.

– Vi öppnar upp, det ska kännas inbjudande och trevligt att vara där. Det finns även fina, karaktäristiska delar – gamla elstolpar vill vi till exempel framhäva, säger stadsmiljöchefen Andreas Evestedt.

Food trucks välkomna

Man ska se om det går att få dit parkbänkar och soptunnor. Entréerna till platsen ska förtydligas.

Näringsidkare som food trucks ska även uppmuntras att flytta in i parken och eventuellt ska odlingsföreningen som håller till där få möjlighet att expandera.

Förhoppningen är också att få in någon form av kulturellt inslag.

– Vi har flera uppslag vi jobbar med, men inget är klart än. Men det skulle passa bra där och förhoppningsvis blir det ett dragplåster.

https://www.mitti.se/nyheter/low-line-kan-bli-av-till-sommaren/repujA!oDjmhvYY32t@eFXokjBh6Q/

Temporär park

Försvarsmakten har tidigare inte varit så pigga på parken, då de vill att spåren ska kunna användas vid krig eller kris.

– Det vi gör är därför temporärt och ska snabbt kunna tas bort om det skulle behövas, säger Andreas Evestedt.

Man tittar även på om det, under vinterhalvåret, går att få dit "stämningsfull belysning". Men gällande det är inga beslut tagna än.

https://www.mitti.se/nyheter/efter-kritiken-mot-stockholm-low-line-nu-vill-centerpartiet-ha-era-forslag/aRKokc!fmZYIyYSBxjd7vyTi1uZCw/