Edsbergs slott. Här blir det både föreläsning på torsdag och stipendieceremoni på lördag. Foto: Åsa Sommarström

Stipendieutdelning på Edsbergs slott på lördag

En stipendiutdelning på slottet, den kan ju vara alldeles … alldeles underbar. På lördag den 4 december är det hur som helst dags – då hyllar kultur- och fritidsnämnden årets stipendiater på Edsbergs slott.

  • Publicerad 12:10, 1 dec 2021

Ceremonin pågår klockan 14.00–16.30 och elever från kungliga musikhögskolan står för undergållningen.

Efter själva stipendieutdelningen blir det mingel i den vackra slottsmiljön, och då bjuds på mer musikunderhållning – nu med kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman (KD), kultur- och fritidskontorets chef Eva Wiström, och Marcus Möller som är frilansande musiker och pianolärare vid Sollentuna Kulturskola.

Abba-trummis får Sollentunas kulturpris i år

Föreläsning på torsdag

Två dagar före ceremonin, torsdagen den 2 december, bjuder en av årets stipendiater på föreläsning – också den på slottet.

Det är Rudbeck-stipendiaten Matilda Eriksson som utgår från sin masteruppsats och berättar om konstnären Märta Rudbecks liv och konstnärliga arv.

Föreläsningen är gratis och pågår klockan 19.00–20.30.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33