Bedragaren ringde till kvinnan, som är i 100-årsåldern, och pratade om att det skett stölder i området. Man ska ha sagt till kvinnan att samla ihop sina smycken och sedan kommit hem till henne och tagit dem.
Polisen har gjort en anmälan om grovt bedrägeri.
Larmet kom vid 19-tiden på onsdagskvällen. Bara en halvtimme tidigare fick polisen ett liknande samtal från Haninge.
Ville ha bilder på guldet
En man i 85-årsåldern på Dalarö hade också blivit av med sina smycken. I det fallet ska bedragarna ha tagit kontakt via mejl och ombett mannen att fota sina guldsmycken. Efter det kom en okänd person hem till mannen och tog smyckena.
Det finns inga uppgifter om att polisen gripit någon misstänkt i något av fallen.
Polisens tips: Så skyddar du dig mot vishing
Lägg på luren. En bedragare som ringer kan till exempel säga att den är en släkting eller från banken. Om du är osäker på vem som ringer ska du avsluta samtalet.
Logga inte in. Logga aldrig in med bank-id om någon ringer upp och ber dig. Lämna inte heller ut koder från bankdosa eller till betalkort.
Lita inte på avsändaren. Via mejl, sms eller telefonsamtal försöker bedragaren förmå dig att lämna ut kontanter, smycken, värdeföremål eller dina konto- och kortuppgifter.
Släpp inte in okända personer i ditt hem. Lås dörren. Polisen eller företag åker aldrig hem till någon för att hämta värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare.
Lämna aldrig över legitimation, bankkort eller din kod till någon annan person.
Kontakta polisen. Vid pågående brott ring 112. Om brottet inte är pågående ska du ringa 114 14.
Källa: Polisen