Beskedet från Stockholms stad om utebliven spårning har i veckan fått många skidentusiaster att gå i taket.

Men under torsdagen kom nya besked – Stockholms stad har tillsammans med Smittskydd Stockholm beslutar om att börja producera snö och anlägga skidspår vid Gärdet, Spånga IP, Lövsta motionsspår, Hellasgården och Ågesta.

"Gäller att följa restriktionerna"

Under dagen har snö börjat tillverkas och om några dagar ska skidsugna kunna åka. Staden har kommit fram till att skidspåren är att räkna mer som spontanidrottsplatser än idrottsanläggningar, och det är därför man nu har ändrat sig.

– Det känns jättebra att vi kan genomföra det här på ett smittsäkert sätt nu när det har blivit vinterväder, det har varit ett långt och tråkigt jullov för många stockholmare. Samtidigt är läget allvarligt och sjukvården är i ett ansträngt läge, så det gäller fortsatt att hålla avstånd och följa restriktionerna, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

https://www.mitti.se/nyheter/mer-sno-vantas-men-inga-skidspar/repuam!aVmMbNlgsmfQ4uepbvU3mA/

Inga spår på stadion

På Stockholms stadion blir det däremot inga skidspår ännu, där anser staden att gällande restriktioner inte är möjliga att följa. Även skridskobanorna hålls fortsatt stängda – på uppmaning av Smittskydd Stockholm.

– Men vi står redo att öppna så fort läget förbättras. Det sker möten kontinuerligt med kommunerna och Smittskydd Stockholm om det här och så fort det finns möjlighet är vi redo att öppna upp, säger Karin Ernlund.

https://www.mitti.se/nyheter/kommunen-sager-ja-till-skidspar-men-nej-till-spolad-is/repuan!U0UNVHLYGElt6oSvjZzB3A/

Kan komma nya besked

https://www.mitti.se/nyheter/s-kravet-oppna-for-vinteridrott-nu/repuam!RcvGrF3jpMIwlAZsPywTQ/