Foto: Mikael Andersson

Sommarlovskul: Här är gratisaktiviteterna i Täby

Äntligen sommarlov, men vad ska man hitta på? I Täby finns i år en hel del roliga aktiviteter–  som dessutom är gratis för alla.

  • Publicerad 13:44, 1 jul 2021

I år har vi några nya aktiviteter

Bada, läsa och ta det lugnt. Men sen då? Om du likt andra Täbybor ska ha en hemester kan det va kul med aktiviteter när du tröttnat på skärmar och häng i trädgården.

Spela schack och klättra på Torget

Varje sommar förvandlas torget till Summercrew. I år finns flera aktiviteter, så som uppblåsbar klättervägg, speedshooting och megaschack. Smittsäkert, så klart.

– Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd, vi har även skyltar som uppmanar det. Vi har spridit ut våra aktiviteter för att det ska vara luftigt, säger Therese Alvebro, fritidsledare Täby kommun.

– I år har vi dessutom några nya aktiviteter så som slackline och hasherBall, säger hon.

Aktiviteterna sig till barn och ungdmar i åldrarna 7 till14 år. På grund av pandemin får ett begränsat antal personer vara på platsen samtidigt. Pågår måndag till fredag mellan 14 juni och 9 juli och 2 till 12 augusti.

Quiza dig igenom runriket

Runriket består av nio kulturhistoriska besöksmål runt Vallentunasjön i Täby och Vallentuna. I år kan du även delta i ett GPS-quiz för att lära dig mer. Mer info finns på runriket.se.

Jonglera och gå på lina

Vill du också bli en av dem som uppträder på cirkus? Vilken tur. I år kan alla som vill delta i cirkusskola på Täby torg mellan den 3 och 5 augusti klockan 11–16.30. Passar både barn och vuxna.

Läs med andra

Biblioteket anordnar aktiviteter under sommaren. Lästräffar, skrivläger för barn och sommarpoesi. Hitta mer info på bibliotekets hemsida. Inför alla aktiviteter krävs föranmälan.

Foto: Mikael Andersson

Testa en ny lekplats?

Det finns 28 lekplatser i Täby, varför inte testa en ny i sommar?

- Lär dig trafikkunskap på Trafiklekplatsen som ligger i södra Centralparken i Näsbypark.

-Lek bland sjölejon på Cirkusleken som ligger i Enhagsparken söder om Ella gård.

- Testa lekplatsen vid Näsaäng, precis vid vattnet.

Mer info finns på kommunens hemsida.

Visa merVisa mindre