När rösträkningen fastställdes på onsdagskvällen stod Moderaternas resultat i kommunvalet fast: 26,8 procent.

https://www.mitti.se/nyheter/moderaterna-i-solna-gor-sitt-samsta-val-sedan-1976/repvil!a1lQiqtMUXc2ccNMPoNMw/

På torsdagsmorgonen kom beskedet att Pehr Granfalk på egen begäran lämnar sin roll som gruppledare för Moderaterna och kommunstyrelsens ordförande.

”Vänner, kollegor och supporters. Allt har sin tid. Efter 14 år som kommunalråd varav över 10 år som kommunstyrelsens ordförande är det dags för en ny fas i livet för mig", säger Granfalk i en kommentar.

Han fortsätter:

"Tyvärr tappar vi vår majoritet när alla partier i det blågröna styret går bakåt. I och med det är det dags för mig att i Solna lämna över till nya krafter. Jag vill lyfta fram att jag inte lämnar mitt parti utan min position i Solna".

"Tråkigt att han slutar"

Vad Granfalk ska göra härnäst tycks inte klart. "Nu kommer jag ta lite tid att fundera över vad mitt nästa steg kommer att bli. Hoppas vi ses i framtiden", hälsar han.

Mitt i Solna söker Pehr Granfalk.

Moderaternas föreningsordförande Niklas Wikman säger till Mitt i att han har förståelse för beslutet och att partiet kommer att börja söka efter en ny gruppledare.

– Jag tycker det är tråkigt att han slutar, men man får ha förståelse för att var sak har sin tid. Jag och många Solnabor är tacksamma för den enorma utveckling som Solna haft under hans ledarskap.