Loreen blev i lördags historisk som den första kvinnliga artist att kamma hem segerstatyetten två gånger.

Loreen och Tattoo tar nu tävlingen till Sverige nästa år, frågan är vilken stad som får stå värd.

Huvudstaden såklart, tycker Visit Stockholm.

– Stockholm har sina styrkor. Vi är en otrolig musikstad, vi har stark arrangörserfarenhet av just Eurovision och vi är ju en helt fantastisk huvudstad, säger vd Caroline Strand till P4 Stockholm.

Jan Jönsson (L), oppositionsråd i Stockholms stad hakar på:

"Jag ser redan fram emot att välkomna gäster från hela Sverige och världen till Stockholm nästa år. Stockholm har kapaciteten, infrastrukturen och resurserna, men framför allt har Stockholm två miljoner festglada invånare i länet", säger han i ett pressmeddelande.

Globen uträknad

Senast Eurovision song contest hölls i Sverige var 2016, efter Måns Zelmerlöws vinst året innan, föll valet på Globen. Men det är inte aktuellt nästa år då arenan ska renoveras.

Dessförinnan, 2013, efter Loreens seger med Euphoria, snuvade Malmö åt sig arrangemanget. Malmös politiska ledning, och även Göteborgs, har dock uttryckt tveksamhet inför ett kostsamt ESC-värdskap.

SVT:s vd Hanna Stjärne säger till Dagens Nyheter att det är för tidigt att uttala sig om vilken eller vilka städer som kan bli aktuella.

"En utmärkt plats"

Solnas kommunstyrelseordförande Sara Kukka-Salam (S) har dock siktet klart:

"Jag hoppas givetvis på det!" skriver hon som svar på Mitt i:s fråga om Solna vill ha Eurovisionyra på Friends, med tillägget att inga formella diskussioner tagits upp ännu.

Liberalerna i Solna kommer idag att lägga ett formellt förslag i kommunstyrelsen om att verka för att, ihop med Stockholms stad, anordna musikmästerskapet 2024: "Dels finns här Friends Arena som är en utmärkt plats för den här typen av evenemang och dels ser vi fördelar för Solnas besöksnäring och lokala arbetsmarknad".