Målet med upprustningen av Söderhallarna är att skapa en helt ny matdestination på Södermalm. Saluhallen ska samsas med restauranger och biograf. Samtidigt byggs moderna kontorslokaler. De nya entréerna ska även göra att baksidan känns mer trygg.

Senast Mitt i skrev om miljardrenoveringen var den sagd att ta två år och nya hyresgäster var tänkta att flytta in i början av 2026.

Nu är budet att hallarna ska öppna lagom till julhandeln 2026.

"Inte ovanligt"

Enligt Marianne Perslow, kommunikationschef på Atrium Ljungberg, beror det till stor del på fördröjningar kopplade till detaljplan och bygglov.

– Det är inte ovanligt att större projekt i centrala lägen i Stockholm påverkas av sådana förutsättningar, skriver hon.

I huset förbereds för påbyggnaderna av taken och det sker invändiga arbeten på kontorsplanen. Betongrenovering sker i garagen.

Emir och Tolga Ünal från Köttkompaniet.

Emir och Tolga Ünal från Köttkompaniet.

Jäger Arén

Pusselbit i saluhallen

När hallarna stängde fick de dåvarande hyresgästerna flytta ut. Få besked gavs då om vilka, om några, som skulle få komma tillbaka.

Atrium Ljungberg har nu gått ut med en ny etablering i saluhallen – Köttkompaniet. Det är en familjeägd köttbutik som grundades för nära 30 år sedan i Hötorgshallen.

– Att öppna i Söderhallarna känns som ett naturligt steg för oss. Vi älskar att vara en del av saluhallarnas kultur – det personliga mötet, passionen för råvaran och känslan av att skapa något unikt för varje kund, säger köttmästaren Tolga Ünal i en kommentar.

– De blir en viktig hörnpelare vad gäller råvaruförsäljning, kvalitet och driv i den nya saluhallen, skriver Marianne Perslow.