Det är inte bara besökare till Edsbergsparken eller verksamheterna i lokalerna som nyttjar parkeringsytorna utan Edsbergsparken används som gratisparkering för bland annat personal och elever på intilliggande skolor, konstaterar kommunledningskontoret.

Eftersom det inte finns någon anvisning om var man får parkera ställs bilar dessutom på grönytor, så att dessa skadas och gropar bildas längs grusvägen ner mot Edsbergs slott vilket i sin tur ökar risken för fallolyckor när det är mörkt.

Sollentuna kommunfastigheter AB, SKAB, som har förvaltningsuppdraget för byggnaderna i Edsbergsparken har tagit emot mängder med klagomål gällande groparna som ständigt uppstår.

En säkerhetsrisk

Utöver detta innebär parkerade bilar på vissa platser en säkerhetsrisk då det blir svårt att ta sig fram när parkerade bilar blockerar räddningstjänstens utryckningsvägar.

Men nu ska alltså p-problemet åtgärdas. Lösningen är att parken beläggs med parkeringsförbud och zontavlor som informerar besökare om att parkering i området hänvisas till markerade parkeringsplatser.

Vid Edsbergs slott kommer det att finnas en parkeringsplats för rörelsehindrade medan resterande parkeringsplatser är till för hyresgäster i kommunens lokaler.

All övrig parkering i området är besöksparkering vid infarten Landsnoravägen 42, öster om Stallbacken, där besökare har möjlighet att nyttja fyra timmars gratis parkering.

Parkeringsytorna ska ingå i förvaltningsuppdraget SKAB:s förvaltningsuppdrag.