Reglerad parkering. Det blir det snart i Edsbergsparken. Foto: Sollentuna kommun

Snart slut med gratisparkering i Edsbergsparken

I dag är parkeringen gratis i Edsbergsparken, vilket leder till att bilar ställs på grönytor. Men nu är en förändring på gång då kommunstyrelsen har godkänt ett förslag till att reglera parkeringen här.

  • Publicerad 06:20, 13 jan 2022

Det är inte bara besökare till Edsbergsparken eller verksamheterna i lokalerna som nyttjar parkeringsytorna utan Edsbergsparken används som gratisparkering för bland annat personal och elever på intilliggande skolor, konstaterar kommunledningskontoret.

Eftersom det inte finns någon anvisning om var man får parkera ställs bilar dessutom på grönytor, så att dessa skadas och gropar bildas längs grusvägen ner mot Edsbergs slott vilket i sin tur ökar risken för fallolyckor när det är mörkt.

Sollentuna kommunfastigheter AB, SKAB, som har förvaltningsuppdraget för byggnaderna i Edsbergsparken har tagit emot mängder med klagomål gällande groparna som ständigt uppstår.

En säkerhetsrisk

Utöver detta innebär parkerade bilar på vissa platser en säkerhetsrisk då det blir svårt att ta sig fram när parkerade bilar blockerar räddningstjänstens utryckningsvägar.

Men nu ska alltså p-problemet åtgärdas. Lösningen är att parken beläggs med parkeringsförbud och zontavlor som informerar besökare om att parkering i området hänvisas till markerade parkeringsplatser.

Vid Edsbergs slott kommer det att finnas en parkeringsplats för rörelsehindrade medan resterande parkeringsplatser är till för hyresgäster i kommunens lokaler.

All övrig parkering i området är besöksparkering vid infarten Landsnoravägen 42, öster om Stallbacken, där besökare har möjlighet att nyttja fyra timmars gratis parkering.

Parkeringsytorna ska ingå i förvaltningsuppdraget SKAB:s förvaltningsuppdrag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33