Fredrik och Anton Svanberg har tillbringat en hel del tid i Vega de senaste månaderna. Och mer kommer det att bli. Den 21 april öppnar nämligen dörrarna till den Ica-butik som de ska driva på Nordkapsvägen, strategiskt placerad nära både bussar och pendeltåg.

– Nu börjar det hända grejer på riktigt, det börjar dra ihop sig. Känslan är superpositiv och det är väldigt roligt att få komma på plats i butiken, säger Fredrik Svanberg entusiastiskt.

Paret har arbetat inom koncernen i närmare 14 år och drev senast butik i värmländska skidorten Branäs. Men nu är det alltså Haninge och Vega som gäller.

– Det är ett väldigt levande område med en otrolig framtidstro och stort engagemang. Här finns också en riktig småstadskänsla, trots att det ligger mitt i ett storstadsområde, konstaterar han.

https://www.mitti.se/nyheter/ica-blir-forsta-matbutik-i-nya-vega-ar-saklart-jatteglada/lmsfA!6496273/

Fredrik Svanberg vill att deras 700 kvadratmeter butiksyta ska vara ett komplement till de stora matvarubutikerna.

– Framför allt ska vi finnas i vardagen med våra generösa öppettider och underlätta för de som pendlar. Det ska vara en bra och tillgänglig butik med ett lokalt engagemang. Vi kommer kanske inte göra alla rätt från början, men vi ska lyssna på vad våra kunder och vad de vill ha. Vi tror på det bostadsnära och det personliga mötet och att leverera en bra butik som det är trevligt att handla i, säger han.