Länge har norrortsborna väntat på att få ett Ikea-varuhus. Nu kommer möbeljätten till Westfield Täby centrum, men något stort varuhus blir det inte tal om.

Istället öppnar Ikea en mindre butik där kunder ska få hjälp att planera sina heminredningslösningar. En planeringsstudio.

– Det känns kul att vi kommer närmare fler stockholmare som i dag har ganska långt till närmaste Ikeavaruhus, säger Fabian Haeberlein, Commercial Manager på Ikea Stockholm.

Tanken är helt enkelt att man i butiken kan få hjälp av personal att planera köket, bad- och sovrummet samt förvaringslösningar.

– Vi tänker även att företag kan komma och få hjälp att planera sina lokaler här, säger han.

Butiken kommer vara på 100 kvadrat och kommer att ta över lokalen där klädbutiken Lacoste ligger idag, då de ska flytta ut. Alltså precis bredvid applebutiken, ovanför inomhustorget.

Fabian Haeberlein, Commercial Manager på IKEA Stockholm är peppad på att öppna nya butiken i Täby centrum.

Fabian Haeberlein, Commercial Manager på IKEA Stockholm är peppad på att öppna nya butiken i Täby centrum.

Ikea

Öppnar i vår

Det finns idag två butiker i Stockholm som liknar butiken som öppnar i Täby centrum, i Bromma Blocks och Sickla. Butiken i Täby kommer likna dessa men vara något mindre.

Snart kommer de börja bygget med den nya butiken och i april i år förväntas den öppna.

– Vi hoppas att det kommer locka både befintliga kunder men även att vi de som annars inte besökt oss, säger Fabian Haeberlein.

I butiken kommer man även kunna beställa hem varor och se olika typer av lösningar som byggts på plats.

Många väntar nog fortfarande på ett fullstort varuhus i norrort, när blir det verklighet?

– Den dagen jag vet det kan jag återkomma till dig.