Smedlund slutar – Book tar över

Ingvar Smedlund (M) har varit kommunens högste politiker som kommunstyrelsens ordförande, KSO, sedan 2018. Nu lämnar han sitt uppdrag.

  • Publicerad 18:40, 23 mar 2021

Efter att ha ägnat sig åt politik på heltid i tio år återvänder han till den privata arbetsmarknaden.

Han ersätts av Peter Book, en veteran inom Moderaterna.

Formellt föreslås Book till uppdraget och kommunfullmäktige röstar in honom. Det kommer att ske den 12 april.

Ingvar Smedlund har varit kommunstyrelsens ordförande sedan valet 2018. Tidigare har han haft en rad olika politiska uppdrag i Enköpings kommun. Bland annat 15 år i kommunfullmäktige, ordförande i skolnämnden och som kommunalråd i opposition under förra mandatperioden.

Han anger inget direkt skäl till att han slutar, bara att det är "rätt tillfälle":

– Beslutet har växt fram under en tid. Med ett och ett halvt år kvar till valet och med en ny skicklig kommunledning på plats känns det som rätt tillfälle att ta klivet, säger han.

Ersättaren Peter Book är idag ordförande i socialnämnden.

– Det kommer bli en vitamininjektion i kommunen. Peter är erfaren, kompetent och har ett stort stöd i partiet och i det politiska styret, säger Smedlund om sin efterträdare.

Book ser, förstås, fram mot det nya uppdraget som ny KSO.

– Det känns spännande och hedrande att få möjligheten att fortsätta arbetet med att utveckla Enköping. Redan i maj är det dags att presentera förslaget till budget för 2022 inför beslut i kommunfullmäktige i juni, säger han.

Sångstund för små ska ske stirrande på skärm

Nyheter Det 14 maj hålls en glad sångstund för de allra minsta och deras vuxna. Evenemanget sker via dataprogrammet Teams.torsdag 13/5 1:15

BLÅLJUS: Anhållen för misshandel gjorde motstånd vid gripande

Nyheter En man i 35-årsåldern gjorde motstånd då han greps, misstänkt för grov kvinnofridskränkning och belades med hand- och fotfängsel. Han anhölls senare av åklagare, misstänkt för bland annat två fall av...måndag 10/5 10:08