Slussens nuvarande huvudentré vid Ryssgården ska rustas upp och behöver därför stängas, meddelar SL. Det kommer att ske natten mellan den 3 och 4 januari.

Istället öppnar man tillfälligt under ett års tid en uppgång i Katarinavägens nedre del, i kröken strax innan infarten till Katarinagaraget.

Uppgången på Katarinavägen ska senare öppnas permanent, men först efter att Stockholms stad har byggt klart anslutningen mellan den nya bussterminalen i Katarinaberget och tunnelbanans biljetthall.

I drygt ett år kommer den vanliga Slussenuppgången vara stängd.

I drygt ett år kommer den vanliga Slussenuppgången vara stängd.

Region Stockholm

Hissar bara till norra entrén

Under 2024, då huvudentrén vid Ryssgården är stängd, kommer Pressbyrån att flyttas tillfälligt till den norra entrén.

Några hissar blir det inte upp till den nya entrén på Katarinavägen. Den som behöver åka hiss får använda sig av den norra uppgången på Ryssgården.

En stor del av Ryssgården kommer också att stängas av, för att man ska kunna forsla bort gammalt material och ta in nytt till och från den stängda huvudentrén, meddelar SL.

– Peter Myndes backe kommer under byggtiden inte heller att fungera fullt ut som passage mellan Ryssgården och Götgatan. Det kommer att vara trångt och resenärer hänvisas därför i första hand att ta vägen runt Stadsmuseet, säger Natalie Nordenswan, kommunikatör på SL.

Passagen via Peter Myndes backes kommer att kunna användas som vanligt igen under våren.