På måndag den 18 oktober inför SL en ny biljett, kallad 10/30-biljett. För 710 kronor finns en biljett som man kan resa på hur mycket som helst under 10 dagar per 30-dagarsperiod.

De som reser rabatterat får betala 480 kronor.

Biljetten är tänkt att passa dem som inte reser varje dag, kanske de som delvis jobbar på distans efter pandemin.

Blir lite billigare

Den som åker till och från jobbet tio dagar på en månad betalar 760 kronor med reskassa i dag, och tjänar således en femtilapp på flexbiljetten. Efter prishöjningen vid årsskiftet blir vinsten 70 kronor.

– Vi kommer att testa att sälja den i Travis-appen, så får vi se om det finns någon efterfrågan, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

Nobina bakom testet

Försöksperioden blir sex månader lång och ska sedan utvärderas för att se om biljetten ska ingå i det ordinarie biljettsortimentet.

Bussoperatören Nobina står för testet som via sin reseplanerare blir återförsäljare för den nya biljetten i Travis-appen.

SL måste nu försöka vinna tillbaka de resenärer som försvunnit under pandemin, och under hösten har flera nyheter lanserats.

Enklare köpa biljett

Till exempel kan man numera köpa enkelbiljetter genom att hålla betalkortet mot biljettläsaren i spärren. De som reser rabatterat behöver ställa in betalkortet på sl.se.

Det är också på gång att kunna ha 30-dagarsbiljetten på kortet.

30-dagarsbiljett kan också köpas i appen.

https://www.mitti.se/nyheter/valkommen-tillbaka-har-ar-nyheterna-i-kollektivtrafiken/repuiB!jH1dWBDCIb3JTYRePEArjA/