Bussarna 118 och 157 har slutat stanna vid Lavettvägen på vardagseftermiddagarna, vilket Mitt i skrev om tidigare i veckan.

Orsaken är det kaos som uppstått när hundratals elever ska ta sig hem från skolan samtidigt, vilket bland annat har lett till att folk kläms i dörrar och blir nedtrampade.

– Ordningsproblemen har varit så stora att vi inte bedömer situationen på platsen som tillräckligt säker, varken för förarna eller för resenärerna, skriver Elin Lindström, presskommunikatör på SL, till Mitt i.

Många reaktioner

På sociala medier har Mitt i:s tidigare artikel om de indragna avgångarna genererat ett hundratal kommentarer. Flera läsare frågar sig varför inte SL i stället har satts in fler bussar i stället.

Enligt SL är det ingen lösning på problemet.

– Grundproblematiken handlar inte om antalet resenärer vid dessa tider utan det handlar om stora ordningsproblem och flera incidenter som har gjort att vi inte just nu kan stanna vid hållplatsen under eftermiddagarna. Vi bedömer därför inte att extra bussar skulle förbättra situationen i nuläget, skriver Elin Lindström.

Att avgångar dras in har "självklart en påverkan" för resenärerna, fortsätter hon. De som tidigare åkt från Lavettvägen får numer ta buss eller tunnelbana vid Rissne torg i stället, vilket innebär en promenad på cirka en halv kilometer.

– Samtidigt är det viktigt att ha med sig att de inställda avgångarna inte är en permanent utan en tillfällig lösning, för att situationen ska bli bättre vid Lavettvägen.

Läs mer: Efter elevkaoset: Bussar har slutat stanna vid skolan