16-åringen misstänks vara en av dem som beställde mordet på den 15-åriga pojken och är sedan tidigare även misstänkt för grovt skyddande av brottsling i samband mordet.

Utöver det är han även sedan tidigare misstänkt för medhjälp till mordförsök under december 2022.

Han har varit häktad utan avbrott sedan den 28 april i år. Men mellan mordet i Skogås och häktningen hann han begå fler brott. Det misstänker Södertörns tingsrätt som nu beslutat om att omhäkta 16-åringen, med en uppdaterad och längre lista brott.

Kidnappning och mordplaner

16-åringen är nu även på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till människorov för en händelse mellan den 27 mars och den 5 april, samt stämpling till mord mellan samma datum. Enligt handlingar i ärendet ska båda händelserna ägt rum på okänd plats i Stockholmsområdet.

Åtal mot pojken ska väckas senast den 22 augusti 2023, alternativt att tingsrätten godkänner att han omhäktas.

Flera av de övriga 13 som misstänks i den omfattande utredningen kring Skogåsmordet är minderåriga, bland annat en annan 16-åring som misstänks vara den som utförde själva skjutningen.

Kopplingar till fler dåd i våldsvågen

Flera personer misstänks ha planerat och beställt mordet. Utöver 16-åringen misstänks en 25-årig man som häktades tidigare i somras och en 20-årig man som dömdes till 18 års fängelse i ett annat fall tidigare i år. Även där ska han beordrat pojkar att utföra skjutningar i Stockholmsområdet i januari i år.