CHOKLADASK. Är det här den sista trillingnöten i originalförpackning? Nu säljs den för tio lax i Rönninge. Foto: Privat

Sista trillingnöten i originalförpackning? Nu är den till salu

Minns ni ramaskriet som ekade över hela landet när trillingnöten inte längre skulle vara en del av Aladdinfamiljen? Det var sju år sedan. Nu kan den sista trillingnöten i originalförpackning vara till försäljning – för den som är villig att pröjsa för den.

  • Publicerad 14:08, 14 okt 2021

Afram Haffo i Rönninge köpte inte asken själv. Han fick den av en bekant under 2014 – samma år som den ikoniska trillingnöten försvann från chokladasken som så ofta förknippas med julen.

– Och det roliga var att den var gammal redan när jag fick den, säger han.

Sedan stuvade han undan den i väntan på bättre tider. Och som det så ofta blir med saker som hamnar i en låda någonstans, glömdes den bort.

10 lax

Det var först när Afram för några dagar sedan såg en annons för en Nutellaburk med ett guldlock som gick för otroliga 10 000 kronor som han blev påmind om askens existens.

– Från början minns jag att jag såg många annonser på Blocket om trillingnöten, men på sistone har jag inte sett några. Men när jag såg Nutellaburken tänkte jag att jag skulle lägga ut min ask för samma peng, mest som en kul grej, berättar han.

Och än så länge är det en person som har nappat.

– Han har mest ställt en massa frågor om asken, men jag har inte hört från honom sedan jag svarade honom sist.

Går den att äta?

Men den eviga frågan då? Går trillingnöten fortfarande att förtära?

Afram skrev själv i sin annons:

"Obs! Den är inte till salu om du har tänkt att äta den, endast som samlarobjekt för den kräsne och skrytsamma personen som inte tycker bilar och guld är tillräckligt statushöjande."

Annonsen plockades ned

Men bara dagar efter att Afram först publicerat annonsen på Blocket, togs den bort. Anledningen? Man får tydligen inte sälja något ätbart.

– Jag försökte länge då till att det inte var chokladen som var själva grejen, men då tyckte de att jag skulle visa att asken var tom. Men det är ju inte det som är det roliga, konstaterar Afram.

Har du sålt asken än?

– Jag har inte sålt den än. Får jag inte det så stuvar jag väl undan den tills jag inte bryr mig om den längre. Sedan tar jag väl fram den om tio år igen.

Artikeln har uppdaterats.

Foto: Privat