Hela Gustavsbergsbadet är nu öppet som vanligt igen, utom relaxen, som öppnar 1 september. Men flera nya rutiner har införts i samband med öppnandet.

Till exempel måste all gruppträning bokas i förväg via badets hemsida, detta för att undvika trängsel och vara garanterad en plats. För närvarande gäller två meter mellan varje besökare.

– Vi tänker att det också är ett bra sätt för våra besökare att säkra en plats på ett pass även framöver. Många anläggningar använder sig av förbokning och det brukar funka bra, säger Marie Fjelkman, ny chef för Gustavsbergsbadet.

Max 12 på gruppträningen

Tiderna för gruppträningen och spinningen släpps två dagar i förväg. I nuläget gäller 12 platser till varje pass inomhus och 20 platser om det går att vara utomhus, enligt personalen. Planen är att öka antalet successivt i takt med att restriktionerna släpper.

Även äventyrsdelen måste förbokas, men bara på helger när det är störst tryck med besökare. De tiderna släpps fem dagar i förväg och det är max 70 personer samtidigt som gäller. Då får man bada i tre timmar.

– Det här hjälper oss att hålla koll på hur många personer vi har i bassängerna. Samtidigt hoppas vi att det blir bättre för våra besökare eftersom de slipper komma hit och upptäcka att det är fullt, säger Marie Fjelkman.

Än så länge tillåts inga leksaker i 25-metersbassängen, men man får dyka och bada som vanligt på ena halvan.

– Är det mycket folk i bassängen är risken att man hamnar för nära varandra på flytleksakerna, därför har vi valt att ta bort dom tills vidare, säger Marie Fjelkman.

Byt om hemma

Relaxavdelningen öppnar 1 september, även det måste förbokas från och med nu. Det går dock att chansa och komma drop-in till gruppträning, och äventyr på helgerna, om det inte är fullbokat, enligt personalen.

Nytt just nu är också att personer som vill träna och gymma måste komma ombytta till hallen, och sedan duscha hemma. Bara besökare till bassängerna får använda duschar och omklädningsrum för tillfället.

Så om man kommer direkt från jobb och skola då?

– Då måste man ha bytt om där innan man åker till Gustavsbergsbadet. Vi gör detta för att undvika trängsel och följa restriktionerna. Förhoppningen är att kunna släppa på det här under hösten, säger Marie Fjelkman.

Aktiviteterna i huset kommer ökas på stegvis allt eftersom coronaläget blir bättre, enligt Marie Fjelkman.

– Vi är jätteglada att kunna öppna igen och har verkligen längtat efter alla besökare. Alla är varmt välkomna hit!

https://www.mitti.se/nyheter/simhallen-redo-att-oppna-forsta-juni/repueq!Ahbl0isP4uCL2y8l3B6j6A/