Sigtuna Märsta Gymnastikklubb utsedd till årets förening. Foto: Sigtuna Märsta Gymnastikklubb

Sigtuna Märsta GK blev årets förening

Sigtuna Märsta Gymnastikklubb får fin utmärkelse, de har utsetts till årets förening i Sverige av gymnastikförbundet.

  • Publicerad 12:25, 29 jun 2021

Det har varit ett tufft år för föreningar under pandemin. Men Sigtuna Märsta GK kan se tillbaka på året med stolthet. De har utsetts till årets förening i Sverige.

Det är det svenska gymnastikförbundet som årligen utser årets förening och i år föll valet på Sigtuna Märsta GK.

I motiveringen står det bland annat:

Förståelsen för vikten av välutbildade ledare har visat sig avgörande för den breda verksamhet som föreningen erbjuder för alla åldrar i alla stadier – helt i enlighet med gymnastikens utvecklingsmodell.”

Tufft pandemiår

Trots att pandemin har gått hårt åt ekonomin har föreningen kämpat på och nu hoppas de kunna locka tillbaka gamla medlemmar som slutat och även nya till höstterminen.

– Det känns superhärligt. Jag är så otroligt stolt över oss som förening, det är verkligen ett gemensamt arbete att leva vår värdegrund, att fortsätta att utveckla den och att ta stöd från den när man stöter på utmaningar, säger Anne-Lee Holm som är verksamhetsledare i föreningen.

Inom kort öppnar kommunen upp hallarna igen efter att de varit stängda med anledning av restriktioner. Det är lite av förutsättningen för att gymnastikföreningen ska åter kunna växa.

– Restriktionerna just nu är hårt åtdragna och vi förstår att man måste göra detta men det påverkar oss mycket då vi inte fullt ut kan utöva vår idrott utomhus då vi är beroende av redskap och då förstås även väder, säger Anne-Lee Holm.

Hårt arbete med värdegrunder

Att Sigtuna Märsta GK får priset menar Anne-Lee Holm är resultatet av ett gediget arbete hos styrelse, ledare, gymnaster och föräldrar. Det arbetet med värdegrunderna ska fortsätta utvecklas med tiden i föreningen och ska aldrig bli färdigt.

Förutom utmärkelsen som årets förening får gymnastikklubben 15 000 kronor av förbundet.

– Självklart är det trevlig med en prispeng men utmärkelsen är mera ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt och att vi ska fortsätta på den banan, säger Anne-Lee Holm.

Till höstterminen har förening redan flera arrangemang inplanerade som bland annat öppet hus, prova på-dagar och tävlingar.

– Vi gasar helt enkelt.

Gravfynden de första kristna i Sverige

Nyheter Kommer att ställas ut på Sigtuna museum Flera gravar hittades i centrala Sigtuna. Det rör sig om den första generationen kristna i Sverige och ett så unikt fynd har aldrig tidigare hittats i kommunen.måndag 2/8 11:41

Våg av telefonbedrägerier i Märsta

Nyheter 21 fall av bedrägeri anmäldes i juni Som mest har ett brottsoffer förlorat upp emot 200 000 kronor när en våg av så kallade vishing-brott svept över Märsta. Enligt polisen är det främst äldre som utsätts för bedrägerierna.fredag 23/7 14:53

396 nya bostäder planeras i Sigtuna stadsängar

Nyheter Byggherre får grönt ljus Flera nya byggen är på gång i Sigtuna stadsängar. Nästan 400 nya hem håller på att färdigställas i området det kommande året.måndag 19/7 14:57

Kommunen öppnar del av Midgårdsbadet

Nyheter Men utomhusbadet är fortsatt stängt hela sommaren Sedan den 15 juli är det fritt fram att plaska i inomhusdelen av Midgårdsbadet. Men på grund av smittrisken är utomhusdelen fortsatt stängd. "Jag tror att folk kommer respektera råden", säger kultur-...fredag 16/7 12:05

Bilolycka på E4 vid Arlanda – flera skadade

Nyheter "En person var fastklämd" meddelar polisen Fem personer har fått föras till sjukhus efter en bilolycka på E4 vid Arlanda.onsdag 14/7 17:12

De vandrar för välgörenhet – från Umeå till Stockholm

Nyheter Ska samla in pengar till utsatta kvinnor Elina och Ebba samlar in över 200 000 kronor för att hjälpa kvinnor i behov av humanitär hjälp i Sydsudan. Vi tar ett snack med dem när de passerar Bollstanäs.onsdag 14/7 16:13