Förslag. Ställ ut frisbeegolfkorgar för att liva upp Badhusparken, föreslår en sexåring i Hässelby. Foto: Mostphotos

Sexåring föreslår bygge av frisbeegolfbana

Gör en bana för frisbeegolf i Badhusparken, för det vore kul om parken användes mer. Det tycker en 6-årig Hässelbybo som lämnat in ett medborgarförslag till stadsdelen.

  • Publicerad 16:56, 29 sep 2020

I somras lämnade en sexåring från Hässelby in ett medborgarförslag till stadsdelsförvaltningen. Det är för långt till närmsta frisbeegolfbana, tycker den unga förslagslämnaren, så hen tycker att staden kan ställa upp några korgar i Badhusparken vid Fagerstrand.

En hel bana behövs inte, bara några korgar räcker, menar sexåringen – går man hålen flera gånger blir det ju ändå som en bana.

Parken används inte så mycket, och det vore kul om den gjorde det, står det i förslaget.

Ställer sig positiva

Förslaget har mottagits av stadsdelsförvaltningen. De ställer sig positiva till förslaget, bland annat då det skulle uppmuntra utomhusaktiviteter.

– Vi kommer att göra besök på platsen för att undersöka hur förutsättningarna ser ut. Förhoppningsvis finns möjlighet att sätta upp några korgar, säger Magnus Rydevik, chef för fastighets- och parkenheten i Hässelby-Vällingby.

En uppsättning av korgar skulle kunna ske under 2021, om undersökningen visar att platsen passar för frisbeegolf, skriver förvaltningen i ett utlåtande.

Frisbeegolf

Frisbeegolf spelas likt vanlig golf, fast hålen är korgar och bollen är en frisbee som kastas.

En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål.

Närmsta 18-hålsbanor för frisbeegolf finns på Kärsön och i Järva.

Visa merVisa mindre