Hisingen

Mindre pengar i plånboken får allt fler att välja begagnat. Enligt Svensk Handel beräknas second hand-branschen öka med 1,5 miljarder kronor årligen.

Second hand-kedjan Myrorna finns redan på två ställen i Göteborg, vid Järntorget och i Olskroken. Den 25 april öppnar en tredje – på Backaplan, något som även Göteborgs-Posten rapporterat om.

– Vi tycker att vi behöver ha fler butiker i Göteborg så fler kan handla hållbart och Backaplan är en spännande plats där det byggs mycket och som är en knutpunkt som ligger bra till. Så det känns jätteroligt att kunna erbjuda göteborgarna att handla klimatsmart där. Det är också en cirkulationsbutik där du kan lämna in saker som du tröttnat på och tror någon annan skulle uppskatta. Och lämnar man just till oss så går det till Frälsningsarméns sociala nytta, säger vd:n Caroline Andermatt till GP.

Tredje etableringen. Myrorna har redan två butiker i Göteborg, vid Järntorget och i Olskroken

Tredje etableringen. Myrorna har redan två butiker i Göteborg, vid Järntorget och i Olskroken

Mostphotos

Funnits i 125 år

Redan nu välkomnar butiken folk att skänka saker som kan säljas i butiken.

"Vi tar tacksamt emot kläder, prylar, inredning, möbler, leksaker, elektronik – ja allt som du inte längre använder och som vi kan sälja igen. I helt och rent skick såklart.", skriver butiken på sin hemsida.

Myrorna har sysslat med second hand i över 125 år och det ekonomiska överskottet från de totalt 33 butikerna går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

2022 omsatte Myrorna 236 miljoner kronor, och 20 miljoner av det finansiella överskottet gick till Frälsningsarmén.