Onsdagskvällen 3 november kommer vad Jessica Falk beskriver som "legender i den svenska kulturhistorien" till Bollmoradalens kyrka intill Tyresö centrum.

– Janne Schaffer gjorde en livestreamad konsert härifrån i januari. Han tyckte att det var bra ordnat och undrade om han kunde få dela ut stipendierna här i höst. Jag blev överväldigad av frågan. Det känns som en stor ära, säger musikern Jessica Falk som är moderator under kvällen.

Hon är glad att kyrkan, nu efter restriktionerna har lättats, kan ta emot publik.

– Jag tror att människor har längtat efter att ses och få ta del av kultur igen. Jag ser fram emot en kväll med hjärtlighet, värme och gemenskap.

Två stipendier delas ut

Janne Schaffer är en av initiativtagarna till Ted Gärdestad-stipendiet som ska delas ut under kvällen. J:son-stipendiet ska också delas ut, uppkallat efter kompositören, flöjtisten och pianisten Björn J:son.

Kvällen avslutas med en konsert med Janne Schaffer och pianisten Peter Ljung. De kommer att spela bland annat Gärdestad-låten Satellit tillsammans med stipendiaterna.

Åberg och Schaffer intervjuas

Innan dess ska Jessica Falk intervjua Lasse Åberg och Janne Schaffer.

– De kommer att få berätta sin story. De är goda vänner och har gjort mycket tillsammans – som Electric Banana Band – men också mycket var för sig. Janne är ju en ikon som gitarrist och har skrivit musik till till exempel Lasse Åbergs filmer om Stig Helmer och nya musikalen Trazan och Banarne.

Kvällen är gratis

Bollmoradalens kyrka har bland annat kulturinriktning och Jessica Falk hoppas att kvällen ska leda till att fler Tyresöbor får upp ögonen för församlingens kulturutbud.

Biljetterna har släppts och bokas via församlingens hemsida. Kyrkan har plats för 200 personer. Kvällen kommer också att livestreamas.