Täbybon Samuel Littwold spelade in hela albummet hemma under pandemin.

Samuel Littwold sjunger om pandemin

Musikern Samuel Littwold brukar sitta bakom trumsetet. Men under pandemin har jobben uteblivit och han har mest suttit isolerad i lägenheten i Gribbylund med sin flickvän. Det har resulterat i ett debutalbum.

  • Publicerad 08:00, 27 dec 2020

Det är många fler som lyssnat än jag räknat med

Samuel Littvold har i flera år arbetat som musiker för andra artister. Närmare bestämt vid trumsetet eller i studion. Men när hela kulturbranschen störtdök och alla spelningar ställdes in började han skapa något eget.

– Jag har skrivit låtar och musik i tio års tid men jag har inte kommit mig för att släppa något i eget namn tidigare, jag har nog inte haft det behovet. Fram tills nu i våras när pandemin kom, säger Samuel Littvold.

Musikalisk familj

Han är uppvuxen i Gribbylund i Täby med en mamma och en pappa som båda två har varit aktiva musiker och lärare på Tibble estetprogram och Täby musikklasser.

– Jag har två yngre tvillingsystrar och vi har alla valt musik­ fast olika inriktningar. En är musikalartist och den andra är violinist, säger han.

Spelar ni mycket musik hemma?

– Den frågan får jag alltid, alla tror att vi har suttit och jammat hemma hela tiden. Men när jag var liten så skulle jag bli fotbollsproffs som alla andra småkillar. Det var när jag var sexton, sjutton år som jag började öva och verkligen satsa.

Han beskriver själv sin musik som alternativ pop. Det nya albumet skapades hemma i lägenheten i Gribbylund tillsammans med flickvännen Lina Granbacka, som har varit med och skrivit alla texter.

– I låtarna tar vi upp olika stadier på hur det, från vårt perspektiv, har varit att vara isolerade med varandra. Det är en del ångest, men också hoppfulla låtar.

Vill stå på en större arena

Efter flera månader i studion är han nöjd över att andra nu får ta del av musiken.

– Det känns jättehäftigt och framförallt skönt, jag är väldigt perfektionistisk, vilket jag tror många musiker är. Därför känns det skönt att jag kan släppa låtarna och inte ändra på dem mer.

Nu vill han satsa helhjärtat på artistlivet.

– Om man jag får drömma så vill jag stå på en större arena men på kort sikt så vill man att responsen fortsätter och att folk blir glada av att lyssna på låtarna, säger Samuel Littwold.

Nytt. Nu släpps den nya plattan A time and place. Omslaget är skapat av en annan Täbybo, nämligen Emelie Sjödén.

Det här är Samuel

Namn: Samuel Littwold.

Aktuell med: Sitt debutalbum A time and place.

Ålder: 26 år.

Bor: Gribbylund.

Bäst med Täby: Täby Musikklasser, Tibble Estet och Rönningesjön.

Visa merVisa mindre