Samhällskritiskt skoj med ståuppkomikern Özz Nûjen

Özz Nûjen besöker Enköping med föreställningen "Laika".

  • Publicerad 01:15, 29 nov 2021

Söndagen den 5 december uppträder Özz Nûjen på Joar Blå i Enköping med föreställningen "Laika".

Skildrar utanförskap

En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras.

– Det här blir en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

Italiensk pjäs

Pjäsens skapare är den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini. Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och lär fånga publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt som det inte går att värja sig emot. Publiken känner hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som den skrattar.

Dragspelsackompanjemang

Utöver Özz Nûjen kommer även dragspelaren Markus Räsänen att medverka i föreställningen.

Föreställningen anordnas i samarbete med Enköpings Riksteaterförening.

Komik

När? Söndag den 5 decdmber klockan 19.00.

Plats: Joar Blå, Ågatan 29, Enköping.

Biljetter: Bokas på telefon: 070-543 55 22

Visa merVisa mindre

Trädgårdsdagen växer till sig

Nyheter Det kallas Enköpings största årligt åter­kommande evenemang – Trädgårdsdagen – som i år återuppstår från den digitala­ världen till att bli livs levande igen. Och kanske större och starkare än...fredag 20/5 11:24

Regionanställda ska hyllas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.fredag 20/5 11:14