Det satt långt inne, men till slut lyckades Stockholms stad sälja den tillfälliga hallen som agerat stand in under renoveringen av den gamla saluhallen på Östermalms torg.

Vad de skulle ha den till kunde köparen – fastighetsbolaget Wallenstam – inte avslöja då. Men efter att ha ruvat på det i ytterligare ett halvår avslöjade bolaget häromdagen vad som ska hända.

– Det ska bli Sveriges, vill jag nog påstå, snyggaste padelhall, säger vd:n Hans Wallenstam i en video på bolagets Twitter.

Flyttar till västkusten

Men knappast nästgårds. Under hösten kommer hallen att fraktas till västkusten och monteras upp i centrala Mölnlycke, en mil utanför Göteborg. Enligt Wallenstam passar den perfekt för ändamålet.

– Det ska bli en väldigt fin hall med riktiga mått och högt i tak och bra belysning, säger Hans Wallenstam.

Bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) gläds åt beskedet att hallen kan återbrukas och få en ny funktion.

–Det är bra både ur ett ekonomiskt och hållbart perspektiv. Innan jag tog över ansvaret var planen att den skulle rivas för flera miljoner kronor, så detta känns faktiskt riktigt härligt, säger han i en kommentar till Mitt i Östermalm.

Den tillfälliga saluhallen kostade cirka 100 miljoner kronor att bygga. Prislappen när staden sålde till Wallenstam blev enligt SVT 11,6 miljoner kronor.

Nytt torg på gång

När den tillfälliga hallen är borta börjar andra arbeten på torget, bland annat en renovering av tunnelbanans tak. Därefter ska Östermalms torg få en ny gestaltning och staden utreder just nu det medborgarförslag som Mitt i berättade om i vintras.

I väntan på detta ska torget återställas temporärt, och det arbetet väntas bli klart i oktober 2021.