Bredsand

När Mitt i Enköping besöker campingen i Bredsand en solig majförmiddag håller hantverkare på att färdigställa ett nytt utegym i trä. Robin Getiner, arbetsledare på kommunen, säger att hans arbetslag också har renoverat uteserveringen och ska bygga en ”stödmur” på udden som ska förhindra att människor oavsiktligt hamnar i vattnet.

– Nu börjar det komma till rätta. Det känns bra, säger Robin Getiner.

Robin Getiner är arbetsledare för bygget.

Robin Getiner är arbetsledare för bygget.

Sebastian Stiernspetz

På kommunfullmäktiges sammanträde den 2 maj togs beslut om att kommunen tar över driften av Bredsands camping som tidigare drivits av företaget First Camp.

– Det känns riktigt bra att vi nu fått till ett beslut där kommunen tar över driften av campingen i Bredsand. Det är en viktig plats för oss Enköpingsbor och besökare, så att vi fick till det här beslutet inför sommarsäsongen känns mycket positivt, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

Bredsand under badsäsong.

Bredsand under badsäsong.

Erik Hjärtberg

För att arbeta med campingen och badet i Bredsand har kommunen skapat en ny enhet på upplevelseförvaltningen. Martina Nordin Lövgren har fått jobbet som enhetschef för Bredsand.

– Vi ser fram emot sommaren där vi vill erbjuda våra gäster till campingen och badet en härlig upplevelse, säger Martina Nordin Lövgren, enhetschef Bredsand på upplevelseförvaltningen.

Kommunal camping i Bredsand.

Kommunal camping i Bredsand.

Sebastian Stiernspetz

Besökarna kommer att känna igen sig men flera nyheter väntar nu när kommunen har tagit över driften av campingen. Ett utegym i trä kommer att stå klart i slutet av maj. En ny minigolfbana kommer att byggas och beräknas vara klar i början av juli. Ute vid udden där grillplatsen finns, placeras en mindre brygga lämplig för att sjösätta kanoter.

Sand har fyllts på under vatten­ytan och vass har tagits bort. Dessutom öppnar Fritidsbanken en filial i Bredsand under sommaren som är redo att gratis låna ut utrustning lagom till att badsäsongen kommit i gång.

Restaurangen ersätts av foodtrucks.

Restaurangen ersätts av foodtrucks.

Sebastian Stiernspetz

Hjulmat

Restaurangen i området kommer inte att vara öppen under sommaren men hungriga badgäster kommer att kunna köpa mat från matbilar, så kallade foodtrucks.

– En foodtruck kommer att stå i Bredsand hela ­sommaren och andra foodtrucks kommer att gästspela, säger Martina Nordin Lövgren.