Carina Borg, 55:

– Jag är inte extra orolig i år utan jag tänker som vanligt i januari att man drar in lite på allting. Jag försöker leta efter bra priser på mat och köpa större förpackningar som man sen kan frysa in. Sen handlar jag väl bara det jag verkligen behöver.

Björn Danielsson, 55:

– Man är ju van vid att vara fattig i januari. I år är jag mest orolig för den stora elräkningen som kommer från föregående år, som jag hört ska vara väldigt hög. Man får väl leva som en student igen, äta nudlar och så vidare. Jag har framför allt dragit in på restaurangbesök och resor utanför stan. Sen har jag gjort en egen budget vilket är ett bra tips för att få bättre koll över alla sina utgifter.

Bonus. Det finns appar där du kan registrera din återvinning och få lite pengar tillbaka som tack.

Bonus. Det finns appar där du kan registrera din återvinning och få lite pengar tillbaka som tack.

Angie Gray

Romina Jaina, 38:

– Jag lever på föräldrapenning och kämpar för att få det att gå runt. Jag handlar all mat på extrapris och ärver alla barnkläder. Sen har jag fått tips från syrran hur man kan tjäna lite småpengar. Till exempel får man lite pengar för att göra vissa nätenkäter och när jag återvinner plast och glas registrerar jag poäng i en app som blir till pengar och olika rabattkoder.

Herta Eriksson, 79:

– Jag känner en del oro för världsläget och kriget. Jag har själv upplevt slutet på andra världskriget så det är klart man kanske är mer orolig än någon som inte har upplevt ett krig. Ekonomiskt är jag nog mer orolig för mina barn som bor i hus. Jag själv klarar mig bra och har alltid varit sparsam av mig. Därför har jag möjlighet att hjälpa dem lite ekonomiskt varje månad. Det är en lättnad både för mig och för dem.

Sofia Brask, 28:

– Vi fick barn för två veckor sen och ska bara vara hemma i januari. Alla bebissaker har vi köpt långt i förväg, vi väljer billig mat i affären och jag producerar ju egen mat till bebisen! Jag brukar inte tänka så mycket på pengar och gör det inte nu heller. Vi klarar oss bra.