Även i år blir det klassiskt julbord på Stadshuskällaren med start den 27 november.

– Vi möblerar upp på ett sätt som gör att det går att hålla avstånd, säger Maria Torén, marknads och kommunikationschef på Mässrestauranger.

– Den första delen av buffén, den kalla, får man på sitt bord som en slags sharing-buffé för att undvika att alla går upp och hämtar mat. Sedan guidar en ansvarig person gästerna till det varma julbordet och dessertbordet när det är tomt.

Kontrollerar ni hur folk känner varandra?

– Vi ringer och pratar med de större sällskapen som bokat. Det kan vara en sådan sak som att det är 8 personer från två familjer, då erbjuder vi dem separata bord, om det inte är så att de umgås väldigt mycket i vanliga fall, kanske hämtar varandras barn på fotboll och så till exempel. Då gissar vi att man vill sitta tillsammans.

– Alla gäster som bokar bord får i förväg ett dokument med alla säkerhetsåtgärder vi tagit.

https://www.mitti.se/nyheter/utmanande-ar-for-stockholms-julbord-och-marknader/reptkf!pPCMfehtc0DZQ8RZbBcTiw/

Hon berättar att pandemin är märkbar på antalet bokningar.

– Vi har ungefär 25 procent av vad vi brukar ha ett vanligt år.