Stadshuskällaren serverar julbord även under coronapandemin. Foto: Stadshuskällaren

Så kan du äta julbord på Kungsholmen

Det blir julbord även i år på Kungsholmen, dock med pandemirestriktioner, som att högst åtta personer får sitta tillsammans vid samma bord.

  • Publicerad 13:57, 13 nov 2020

Även i år blir det klassiskt julbord på Stadshuskällaren med start den 27 november.

– Vi möblerar upp på ett sätt som gör att det går att hålla avstånd, säger Maria Torén, marknads och kommunikationschef på Mässrestauranger.

– Den första delen av buffén, den kalla, får man på sitt bord som en slags sharing-buffé för att undvika att alla går upp och hämtar mat. Sedan guidar en ansvarig person gästerna till det varma julbordet och dessertbordet när det är tomt.

Kontrollerar ni hur folk känner varandra?

– Vi ringer och pratar med de större sällskapen som bokat. Det kan vara en sådan sak som att det är 8 personer från två familjer, då erbjuder vi dem separata bord, om det inte är så att de umgås väldigt mycket i vanliga fall, kanske hämtar varandras barn på fotboll och så till exempel. Då gissar vi att man vill sitta tillsammans.

– Alla gäster som bokar bord får i förväg ett dokument med alla säkerhetsåtgärder vi tagit.

Utmanande år för Stockholms julbord och marknader

Hon berättar att pandemin är märkbar på antalet bokningar.

– Vi har ungefär 25 procent av vad vi brukar ha ett vanligt år.

Fler julbord på Kungsholmen

Café Corniche

Libanesisk restaurang. Julbord från 20 november.

Ballbreaker

Julbord utan eller med olika aktiviteter, t.ex. bowling, 3-kamp, racing eller vr. Börjar 19 november. Serverar julinspirerad 3-rättersmeny (serveras vid bordet) och klassisk julbordsbuffé. Fler bufféer för att minska köer. Max 8 personer per bord.

Trattorian

Italienskt julbord. Fler bufféer för att minska köerna. Buffévärdar som till viss del serverar gästerna. Börjar 25 november.

Visa merVisa mindre