VAXHOLM I TOPP. Vaxholm, Täby och Danderyd är de kommuner med högst andel vaccinerade. Foto: Mostphotos

Så här många har fått vaccin i Stockholm

75 procent av befolkningen över 18 år har nu fått en första dos vaccin i Region Stockholm. ”Vaccinationerna den enskilt viktigaste åtgärden för att minska risken att bli allvarligt sjuk”, säger Johan Bratt tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

  • Publicerad 05:55, 28 aug 2021

Antalet patienter på länets sjukhus med covid-19 ökar. Det enskilt bästa sättet att skydda sig mot att bli allvarligt sjuk är att kavla upp, menar Region Stockholm.

– Det är oroväckande att nu fler behöver sjukhusvård. Eftersom 92 procent av de som skrivs ut från sjukhusen inte har fått båda doserna vaccin är vaccinationerna den enskilt viktigaste åtgärden för att minska risken för länets invånare att bli så sjuka att de behöver sjukhusvård, säger Johan Bratt tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Så många som möjligt måste vaccineras så fort som möjligt med båda doserna vaccin.

Mottagningar för massvaccineringar stänger

75 procent fått spruta

Antalet registrerade vaccinationer av första dosen är nu närmare 1,5 miljoner i Stockholm, och totalt är drygt 1,1 miljoner färdigvaccinerade.

Cirka 75 procent av befolkningen över 18 år har fått första dosen, cirka 60 procent dos 2.

För trångt på mer än hälften av Stockholms krogar

ANDEL VACCINERADE I STOCKHOLMS KOMMUNER

Loading...

Loading...

Statistiken omfattar givna vaccinationer till och med föregående vecka och uppdaterades torsdag 26 augusti. Källa: Nationella vaccinationsregistret (NVR)