När blötsnön drog in över Stockholm under gårdagen fick SL-trafiken stora problem. Det ser betydligt bättre ut idag, tisdag 22 november. Men samtidigt är det långt ifrån något perfekt väder att bedriva kollektivtrafik.

–Utgångsläget är bättre än igår, förutom busstrafiken som har stora framkomlighetsproblem på sina håll. Som resenär måste man vara ute i väldigt god tid och räkna med att det blir omdragna linjer med kort varsel, säger Andreas Strömberg vid SL:s pressjour.

https://www.mitti.se/nyheter/da-snorojer-staden-din-gata/repvku!5nQRux4CjSdv6zX8erqh5g/

Så här är SL-läget under tisdagsmorgonen

BusstrafikenFortfarande stora framkomlighetsproblem. Många inställda avgångar och trafik som dras om. Keolis, som kör i Huddinge, Söderort och Botkyrka, har meddelat att trafik ställs in under tisdagen. Många vägar är inte halkbekämpade. Bland annat körde sex bussar fast under tisdagsmorgonen vid en busshållplats längs Huddingevägen.

PendeltågFramkomlighet överallt på alla linjer. Men trafiken är starkt reducerad och alla extratåg är inställda. Trafikverket har begärt att tågtrafiken glesas ut och SL kör med 30-minuterstrafik.

SpårtrafikUnder tisdagsmorgonen är det bara Lidingöbanan som har problem och är inställd mellan Ropsten och Gåshaga brygga. Det finns ingen prognos för när trafiken kan vara igång igen.

TunnelbanaKör som vanligt rullar bra. Under måndagskvällen kom det in blötsnö i växlarna och träd som föll över spåren. Men allt har hunnit röjas bort och trafiken kör utan anmärkning.

SJ-trafikenI dag, tisdag 22 november sker en viss reducering av trafiken på sträckorna Stockholm C–Uppsala C, Stockholm C–Västerås C.

https://www.mitti.se/nyheter/bildextra-snoovadret-i-stockholm/repvku!ky3oHUOyGd4g6pod7aftgA/