Torsdagen den 6 juni står för dörren och med den Sveriges nationaldag. Denna kommer att högtidlighållas på fler håll i Upplands-Bro.

Det vankas festligheter både på torget i Kungsängen och på Kungsängens hembygdsgård en liten bit därifrån. I Bro är man inte sämre och kör ett scenprogram bakom simhallen på gräsmattan.

Folkdans, högtidstal och skönsång

Samtliga festligheter är gratis och alltsammans börjar på torget i Kungsängen klockan 13.30. Då sker en medborgarskapsceremoni där nyblivna svenskar firas. I samband med detta håller kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) tal. Därefter blir det allehanda underhållning och högtidstal av Jan-Ove Stefansson (KD).

Vid 15.30 uppträder folkdansgillet och vandrar sedan ner mot Kungsängens hembygdsgård där alltsammans fortsätter.

Klockan 16.00–17.45 pågår programmet på hembygdsgården. Här uppträder både barnkör och folkdansgillet. Kyrkokörerna från Kungsängens församling i form av Capella Cantica och Ceciliakören står på scen, som vanligt under ledning av Alvar Nilsson.

Vid hembygdsgården högtidstalar Camilla Janson (S).

Folkpop i Bro

I Bro håller man till på gräsmattan bakom simhallen i centrum. Här drar programmet igång redan klockan 11.00 med kompostsånger i blomsterlådan. Kulturskolan uppträder, så också folkpopduon Långbacka/Bådagård.

I Bro kan man njuta av körsång från Bro församlings körer klockan 13.30. Vid 14.00 avslutas det hela med både spelmän, funkisfestival-deltagare och Kungsängens folkdansgille. För den som firar nationaldagen i Bro så blir det högtidstal av Mattias Peterson Ersoy (C).