Under måndagen höll regeringen en pressträff där de föreslog ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta personer, som föreslås börja gälla från 24 november.

Stefan Löfven sade bland annat: "Gör din plikt. Ta ditt ansvar för att stoppa smittspridningen" och "Gå inte på gym. […] Ställ in!".

https://www.mitti.se/nyheter/nya-restriktioner-nytt-maxtak-pa-atta-personer-infors/reptkp!V4rX7f8NYhnRjR5LO1fg/

Så här väljer gymkedjorna Sats och Friskis & Svettis att agera:

Friskis & Svettis: "Vi håller öppet"

”Efter många, långa möten med såväl Folkhälsomyndigheten som Friskis & Svettis Riks och Stockholm har vi kommit fram till att vi fortsätter hålla öppet och att anpassa träningen i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta för att kunna fortsätta erbjuda rörelseglädje i olika former – digitalt, utomhus och vid behov på anläggning. Vi följer utvecklingen noga och är redo att snabbt införa nya åtgärder vid behov”.

Josefin Engelt, pr-ansvarig Friskis & Svettis

Sats: ”Vi håller öppet”

”Vi lyssnade självklart på presskonferensen med Stefan Löfven. Om Folkhälsomyndigheten skulle ge nya riktlinjer kopplade till vår bransch så kommer vi självklart att följa dessa. Träning och hälsa är viktigt för allas fysiska och mentala välmående i dessa tider och vi kommer fortsatt hålla öppet, och nu lägger vi mycket fokus på att tillgängliggöra träning på olika sätt och gör det enklare att träna hemma eller där man befinner sig. Vi har cirka 200 stycken ”Online training” och vi erbjuder online-PT och fler utomhusklasser för att göra det ännu enklare för våra medlemmar att träna både hemma och utomhus. Vi går också ut och uppmuntrar våra medlemmar till att planera sin träning och ber dem undvika att besöka oss på de mest populära tiderna.”

Malin Selander, kommunikationsansvarig Sats.

Träningskedjorna Nordic Wellnes, Actic och Puls & Träning har inte svarat hur de kommer att göra.