Under torsdagsmorgonen så förlorade Upplands-Bro ryttarförenings ridhus stora dela av taket till följd av den hårda vinden.

Ingen människa eller häst kom till skada i samband med händelsen. Mitt i kunde under gårdagen berätta om Kajsa Gummeson och hästen Hope som befann sig inne i ridhuset i samband med händelsen.

https://www.mitti.se/nyheter/ryttarforeningens-tak-slets-bort-av-stormen/reptks!Qzu6mXGARPVwP93TNbcOdw/

Under fredagseftermiddagen publicerade föreningen ny information på sin hemsida riktad till sina medlemmar. Av denna framgår att all verksamhet kommer att hålla stängt till minst den 27 november, det vill säga nästa fredag. Det här innebär att stallet är helt stängt för samtliga medlemmar ridande och icke ridande, samt även skötare.

https://www.mitti.se/nyheter/kajsa-var-i-ridhuset-nar-taket-blaste-bort/reptks!XuWmisUXqDqVYDz@faVBw/

Föreningen skriver: ”Det gamla plåttaket är kvar på ridhuset. Det är möjligt att detta kan fungera som tak tillsvidare, men först av allt måste allt löst bort från taket, ställningar byggas runt hela ridhuset och taksäkerheten kontrolleras. Därav behöver vi stänga verksamheten i minst en vecka framåt och eventuellt i två hela veckor”.

Vidare framgår att föreningen har kontakt med kommunen och den samarbetspartner som arbetar på platsen, och även försäkringsbolaget.

– Jag är så otroligt tacksam att det inte är någon som skadades i och med att det här inträffade under morgonen då folk var i rörelse runt om kring, säger kultur- och fritidschefen Hannah Rydstedt Nencioni till Mitt i.

Hon uppger att taket genomgick en besiktning så sent som under hösten och då utan några anmärkningar.