Skadorna på ridhusets tak är allvarliga. Hannah Rydstedt Nencioni är Kultur- och fritidschef i kommunen, hon uppger för Mitt i att en besiktning av taket genomfördes så sent som under hösten – helt utan anmärkningar. Foto: Olle Tunå / Upplands-Bro kommun

Ryttarföreningen håller stängt till följd av skadorna på ridhuset

Ryttarföreningens ridhus var inte sig likt under torsdagsmorgonen. Stora delar av taket hade blåst av till följd av den hårda vinden. Inga människor eller hästar kom till skada, men nu meddelas att verksamheten måste hålla stängt i minst en vecka till följd av händelsen.

  • Publicerad 16:25, 20 nov 2020

Under torsdagsmorgonen så förlorade Upplands-Bro ryttarförenings ridhus stora dela av taket till följd av den hårda vinden.

Ingen människa eller häst kom till skada i samband med händelsen. Mitt i kunde under gårdagen berätta om Kajsa Gummeson och hästen Hope som befann sig inne i ridhuset i samband med händelsen.

Ryttarföreningens tak slets bort av stormen

Under fredagseftermiddagen publicerade föreningen ny information på sin hemsida riktad till sina medlemmar. Av denna framgår att all verksamhet kommer att hålla stängt till minst den 27 november, det vill säga nästa fredag. Det här innebär att stallet är helt stängt för samtliga medlemmar ridande och icke ridande, samt även skötare.

Kajsa var i ridhuset när taket blåste bort

Föreningen skriver: ”Det gamla plåttaket är kvar på ridhuset. Det är möjligt att detta kan fungera som tak tillsvidare, men först av allt måste allt löst bort från taket, ställningar byggas runt hela ridhuset och taksäkerheten kontrolleras. Därav behöver vi stänga verksamheten i minst en vecka framåt och eventuellt i två hela veckor”.

Vidare framgår att föreningen har kontakt med kommunen och den samarbetspartner som arbetar på platsen, och även försäkringsbolaget.

– Jag är så otroligt tacksam att det inte är någon som skadades i och med att det här inträffade under morgonen då folk var i rörelse runt om kring, säger kultur- och fritidschefen Hannah Rydstedt Nencioni till Mitt i.

Hon uppger att taket genomgick en besiktning så sent som under hösten och då utan några anmärkningar.

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10