Robin Winther, eller Robin Ahnlund som han egentligen heter, tar emot oss i studion på Dalagatan.

Här finns soffa, fåtölj, tv och ett litet kök där kaffet står och kokar.

– Det ska vara som ett vardagsrum, lite inbjudande till häng, säger Robin.

Lokalen delar han sedan 2019 tillsammans med bröderna Daniel och Emil Norberg samt Fabian Svorono. Här spelar de in både sketcher och musik.

– Det brukar bli en hel del afterworks på fredagarna.

Sedan han var 16

Robin har arbetat med musikproduktion sedan han var 16 år. Han har bland annat gjort musiken till en del av de Melloarodier som Daniel och Emil Norberg har gjort. Han har även producerat pop- och rockmusik till flera band.

I slutet av 2019 åkte Robin Winther till Nashville. Väl där träffade han den svenska musikern David Henriksson, som han själv haft som idol.

– Han har gjort det alla countrymusiker vill göra. Han drog till Nashville och spelade på de små scenerna för att senare turnera med de största artisterna i countryvärlden.

– Min dröm är att göra en liknande resa.

Från tv:n hörs tonerna av countrymusik. Vi rör oss in i studion där Robin börjar klinka lite på en av de gitarrer som hängt på väggen.

– Jag har tagit några gitarrlektioner men är till största delen självlärd, säger han.

När pandemin slog till började David och Robin hänga hemma i Sverige.

Det var även då när allting började ställas in som Robin tänkte att ”nu är det dags”.

– David spelar faktiskt med på min första låt och han vill hänga med när jag ska ut på turné.

Varför blev det country?

– Jag har jobbat med många genrer men ingenting annat har känts helt hundra. Efter resan till Nashville kände jag att detta är min grej. Det är det här jag vill göra.

I början av mars 2020 började han skriva på det som nu blivit hans första låt, ”Lone Country Nights” som släpptes den 4 juni.

– Jag var ute på min gård i Sigtuna när grannen, som är trummis, kom över för att låna lite mjölk. Då visade jag honom det jag gjort och han gillade det.

– Vi satte oss ner och började bolla idéer och vips så hade vi skrivit klart låten samma dag. Det tog nog inte mer än någon timme. Vissa låtar är så, att de gör sig själva liksom.

Låten har fått ett bra mottagande bland countryfansen, enligt Robin. Bland annat spelas den på radio i England, Australien och Luxemburg. Det är även flera countryinfluencers som har spridit hans musik.

– Jag har fått ett bra mottagande på första låten vilket så klart är väldigt roligt. Men det primära med musiken är inte att tjäna pengar. Det är att jag får göra det jag vill.

– I början av augusti släpper jag min andra låt. Sedan tänker jag att den tredje släpps i slutet av september. Målet är att släppa fyra låtar i år.