Arkivbilderna visar en tid då det som är förbjudet nu var vardag då. Foto: Kollage pressbilder

Risk för 300 000 i böter för populära nattklubbar

Att dansa lite och ta en öl i baren är förbjudet just nu. Den sortens aktivitet har förekommit på populära nattklubbar som nu hotas av dryga böter.

  • Publicerad 13:30, 20 aug 2021

Dagens nyheter rapporterade nyligen om hur stadens miljöförvaltning hittat stora brister när de kontrollerade nattklubbarna Slakthuset och Kvarteret. Bland annat anmärkte man på trängsel, och dansande gäster som även stått upp och druckit. Därför har staden också belagt verksamheterna med förbud.

– Vi har bedrivit tillsyn flera helger i rad och då noterat avvikelser såsom väldig trängsel. Det finns ett antal regler man ska följa, men enligt vår bedömning har man inte gjort det alls, säger Monika Gerdhem avdelningschef på miljöförvaltningen i Stockholms stad, till DN

Pausar tillsvidare

Hot om ett vite på 300 000 kronor gör att Slakthuset just nu inte försöker komma till rätta med de problem staden pekar på. Istället pausar de sin verksamhet på obestämd framtid.

På Facebook skriver Slakthuset:

"Vi tycker såklart detta är väldigt tråkigt. Sittande publik är inget alternativ, då vi även då riskerar böter för minsta lilla avvikelse"