Nominerade. Djursholms Ridklubb och ridskola är nominerade till årets Ryttargala som anordnas av Svenska Ridsportsförbundet. Foto: Hege Hellström

Ridskola nominerad för andra året i rad

Djursholms ridskola och ridklubb är nominerade till Årets ridskola som delas ut på Ryttargalan. senare i november. Detta är andra året i rad som ridskolan är nominerad till ett pris. Ifjol vann ridskolans häst Annie utmärkelsen Årets ridskolehäst. Nu hoppas de på vinst igen.

  • Publicerad 09:17, 8 nov 2021

Vi ska åka till ryttargala den 24 november och hoppas på att vi vinner,

– Det betyder jättemycket för oss som ridskola. En fjäder i hatten, en bekräftelse på det vi gör, säger statschefen Eva Ulf.

Nomineras för pandemihantering

Varje år i november håller Svenska Ridsportsförbundet Ryttargalan där ridsporten uppmärksammas och hyllas på olika sätt. Djursholms ridklubb och ridskola är en av de tre som är nominerade till Årets Ridskola.

Ridskolan är nominerad, enligt Svenska Ridsportsförbundet bland annat för sitt agerade under pandemin då de ställde om och hittade nya digitala lösningar för rid- och hästkunskap, men även för sitt stora helhetsengagemang med fritidsledare och fritidsaktiviteter utöver ridningen så som läxläsning.

"Helt enkelt perfekt"

Förra året blev ridskolans nittonåriga ponny Annie utsedd till Årets ridskolehäst, en utmärkelse som tilldelas en häst som jobbat i många år och som klarar det mesta.

– Hon är en klippa som gör allt och är jättesnäll, gör aldrig något dumt, säger Eva Ulf.

Stallchefen berättar även att det faktum att Annie har en mankhöjd som gör det extra smidigt då både barn och kvinnor kan rida.

– Hon är helt enkelt perfekt!

Nu hoppas ridskolan på att vinna igen.

– Vi ska åka till ryttargala 24 november och hoppas på att vi vinner, säger hon och skrattar lite.

Ryttargalan hålls på Grand Hotel i Stockholm.

Ryttargalan

Ryttargalan är en årlig gala som anordnas av Svenska Ridsportsförbundet med syftet att uppmärksamma höjdpunkter och prestationer inom ridsporten genom att dela ut priser i 15 olika kategorier, exempelvis Årets ridskolehäst, Årets tränare och Årets ridskola.

Alla föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportsförbundet kan nomineras i kategorierna och allmänheten får nominera. Nomineringarna skickas in till distriktsstyrelserna, som rangordnar nomineringarna och sedan väljer en jury på Ridsportförbundet ut tre nomineringar i varje kategori. En av de tre nominerade har sedan chans att vinna på galan.

Källa: Svenska Ridsportsförbundet

Visa merVisa mindre