Försenad. Buss 173 mot Skarpnäck trafikerar inte Bandhagen. Foto: Sacharias Källdén

Resenärer till Skarpnäck får vänta på buss 173

Ta fram tålamodet. I alla fall fall om du längtar efter att buss 173 mot Skarpnäck ska stanna i Bandhagen. Busshållplatsen i den riktningen är avstängd januari ut, lyder det senaste beskedet från SL.

  • Publicerad 14:59, 14 jan 2022

De som vill åka buss 173 mot Skarpnäck, och hoppa på i Bandhagen, får ge sig till tåls ytterligare. Hållplatsen är återigen avstängd, till följd av ett vägarbete i området.

Orsaken till att bussen inte kan åka mot Skarpnäck är att korsningen Örbyleden/Skebokvarnsvägen är för trång för att svänga höger i för bussarna.

Just denna buss är otursförföljd i Bandhagen. I våras påbörjades ett stort vägarbete vid Trollesundsvägen som gjorde att buss 173 inte kunde stanna i Bandhagen i någon färdriktning fram till december i år. Sedan december har bussen trafikerat Bandhagen i riktning mot Skärholmen.

Men egentligen var det inte tänkt att SL skulle stänga av busshållplatsen över huvud taget. En ersättningshållplats på Örbyleden var planerad för det stora vägarbetet, men i sista sekund drogs den hållplatsen in då den ansågs ligga för nära körbanan och inte uppfylla säkerhetskraven.