För fullt och för få som använder munskydd. Det anser Rågsvedsbon Venla Hurtig att det är på linje 744 på stoppen i Rågsved och Högdalen, innan den går vidare mot Huddinge.

– Det känns obehagligt att åka när bussen är helt full och bara några få har mask på sig. Jag är orolig för att bli smittad, säger Venla Hurtig.

Vill ha fler bussar

Hon behöver ta bussen för att ta sig hem från jobbet. Enligt Venla Hurtig är det ofta svårt att hålla avstånd under rusningstrafik, då det är flera personer som står på bussen och många sittplatser är upptagna. Hon, liksom flera andra Rågsvedsbor, vill ha fler bussar som går upp på höjden i Rågsved.

Men det går inte, meddelar SL. I stället behöver resenärerna anpassa sitt resande, säger Claes Keisu, pressansvarig på trafikförvaltningen.

– Från SL:s sida kör vi så mycket trafik som det är möjligt med de resurser som vi har. Det ligger ett stort ansvar på resenärerna att undvika onödiga resor och hålla avstånd, säger han.

Svårt för bussförarna

Enligt honom är det svårt för bussförarna att styra över antalet resenärer på bussen, så länge maxgränsen på hur många personer som får vistas på en buss på grund av säkerhetsskäl inte uppnås.

– Det händer att förare skyltar fullt och kör förbi hållplatser. Men det är något som de flesta drar sig för att göra eftersom det inte är ovanligt att resenärer blir väldigt arga.