Adressen på nya restaurangen blir Katarina Bangata 66, där arbetet med att bygga om lokalen nu pågår för fullt.

– Racamaca har blivit så pass självgående och det är ett bra läge i livet för oss. Platsen var också en stor faktor. Det är jättemysiga kvarter men det kan behövas ett ställe till för att det ska lyfta lite, säger Fredrik Andersson, en av restaurangens fyra delägare.

Riktigt vad som hamnar på menyn är inte helt klart, men det ska bli en matbar i samma anda som första restaurangen på Wollmar Yxkullsgatan.

– Vi har inte riktigt spikat mat- och dryckeskonceptet än. Det ska inte vara en kopia av Racamaca, men inte jättelångt ifrån. Det kanske blir smårätter även här men i andra smakkombinationer.

Nya adressen blir i korsningen mellan Katarina Bangata och Ringvägen.

Nya adressen blir i korsningen mellan Katarina Bangata och Ringvägen.

Johan Thornton

Har blivit äldre

Oavsett så ska stämningen vara densamma och lika välkomnande oavsett om du vill ta ett glas i baren eller sitta ner och äta.

– Vi byggde Racamaca som ett ställe vi själva gärna ville vara och jobba på. Nu sju år senare har vi samma vision för nya restaurangen, det ska vara ett ställe vi vill vara på. Så det kanske blir ett lite vuxnare ställe eftersom vi blivit äldre.

Ägare. Fredrik Andersson, Mattias Bratt, Erik Mård och Rasmus Langer driver restaurang Racamaca.

Ägare. Fredrik Andersson, Mattias Bratt, Erik Mård och Rasmus Langer driver restaurang Racamaca.

Jonathan Joni

Öppnar till sommaren

Det är inte ovanligt med köer för att få ett bord på Racamaca. Det är populärt och lokalen är inte jättestor. Nya stället är ännu mindre – 53 kvadratmeter.

– Det blir första utmaningen, att utnyttja ytan så effektivt och smart som möjligt.

Planen är att öppna innan sommaren.

– Det känns inspirerande och det ska bli så jäkla kul att ta tag i något nytt.