På midsommarafton öppnade klätterpark, spårrodel och tubing i Hammarbybacken. Den 7 september är det dags för nästa attraktion som blir Sveriges första grässlalombacke.

Mattan som ska efterlikna känslan av att åka i snö är ett slags konstgräs utan granulat, men utrustningen för att åka i backen är den samma som på vintern. För att undvika att plastpartiklar kommer ut i närliggande vatten har företaget satt upp dagvattenfällor.

"Optimistisk tidplan"

I backen kommer det också att finnas en variant av vad Skistar kallar snow park, där åkarna bland annat kan göra trick. Före sommaren siktade företaget på att backen skulle öppna i augusti.

"Vi hade en tuff och optimistisk tidplan, som blev lite förskjuten när vi bestämde oss för att addera en sommarvariant av ett snow park-område, vilket vi tror att många kommer att uppskatta särskilt mycket." skriver kommunikations- och hållbarhetsdirektör Petra Hallebrant i ett mejl till Mitt i.

Att köpa ett åkkort en helgdag kostar 280 kronor för vuxna, medan priset för ungdomar till och med 17 år och personer från 65 år är något lägre. För barn till och med 6 år kostar ett åkkort på helgdagar 107 kronor. Vardagar är priserna lite lägre.

https://www.mitti.se/nyheter/sommar-slalom-planeras-i-hammarbybacken/repvbk!@JB4jROkCPLrw6zZ3vX7jQ/