Strax före midnatt på torsdagen kom flera larmsamtal till polisen om den kraftiga smällen. Explosionen har orsakat skador på porten och husets fasad.

– Det var den värsta smällen jag någonsin varit med om. Det var som en jordbävning, säger en man som bor i närheten av brottsplatsen till TV4 Nyheterna.

Stor insats med hundar

Polisen drog i gång en insats för att leta efter gärningspersoner med bland annat hundar, men än så länge utan resultat.

Brottsplatsen spärrades av och polisen förhörde grannar.

– Det var en sådan kraftig smäll att alla fönster i vår lägenhet skakade och barnen blev jätterädda, säger Nastya Sergeevna som bor i området till Mitt i.

Nastya Sergeevna berättar att fler och fler grannar började samlades ute och det luktade rök.

– Det var skrämmande. Jag trodde först det var en bilbrand igen och jag och min man sprang ut till parkeringen och garaget där vi har bilen. Vi träffade flera grannar, alla var chockade, säger hon.

Inga gripna

Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Brottet utreds som grov allmänfarlig ödeläggelsen men ännu har inga personer gripits.

Undersöker alla möjliga kopplingar

Polisen utreder eventuella hotbilder mot personer som bor på adressen och även kopplingar till andra brott. I onsdags inträffade en misstänkt skjutning i Märsta.

– Vi tittar på alla grova brott i Valsta, Märsta och till och med utanför regionen för att se om det finns någon koppling till explosionen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Detonation i Valsta sprängde port.

Detonation i Valsta sprängde port.

Läsarbild