– Vi hade många familjer inomhus i restaurangen och också gäster utomhus på uteserveringen. Jag var i köket. Så hörde vi en hög smäll. Jag frågade han som jobbade i kassan vad det var och han sa att det var någon som hade kastat sten, säger Faruk Yildiz, som driver grillen.

Faruk Yildiz berättar att han sprang ut och såg den kille som kastade stenen försvinna iväg på en elsparkcykel.

https://www.mitti.se/nyheter/han-fick-rutorna-krossade-pa-sin-grillbar-tva-natter-i-rad/repujm!nV0hVxwfghGVOuwGIC2wBg/

– Det är fjärde gången det här händer nu, jag har få fem rutor krossade. Men den här gången var det över alla gränser. Jag hade en barnfamilj som satt precis vid den här rutan. Tack vare att vi har bytt till härdat glas så gick stenen inte igenom.

Vad som kunde ha hänt om fönsterrutan gick sönder vill Faruk Yildiz inte ens spekulera i.

Polisen kom till platsen och hittade bilder på den som misstänks för stenkastningen i en bevakningskamera strax utanför Brogrillen, berättar Faruk.

– Vad som är läskigt är att de vågar göra något sånt här när jag har massor av gäster i lokalen. Jag har inte fått något hot eller någonting.

https://www.mitti.se/nyheter/hans-tunnbrodsrullar-ar-bast-igen/repvef!Q@VsmndndCX3jcFIAS6Esg/

Faruk Yildiz har inga egna tankar om varför hans verksamhet återigen utsätts för stenkastning.

– Jag har ingen teori om varför det här händer. Jag är en snäll gubbe som jobbar och vill hjälpa andra.

Vad tänker du om det som har hänt?

– Det här är sorgligt och tråkigt, det här är bara onödigt. Så mycket jag gjort för Bro. Jag tror att det här är någon som är avundsjuk.

Faruk uppger att Brogrillen inte anpassat verksamheten till följd av det som hänt utan man arbetar vidare precis som vanligt.

Magnus Nilsson, kommunpolis i Upplands-Bro, uppger att det är fjärde gången som Faruk Yildiz verksamhet drabbas under det senaste året.

– I går skedde det under öppethållandet med gäster vilket är märkligt, säger Magnus Nilsson.

Vad tänker du kring det?

– Faruk är en stark lokal profil i ett positivt sammanhang, så jag har svårt att se vad det beror på.

I nuläget kan inte Magnus Nilsson säga någonting om huruvida de fyra tillfällena av skadegörelse hänger samman.

– Vi har inga uppgifter om att detta skulle röra sig om varken hot, beskydd eller liknande. Och då landar man ju i det som Faruk själv säger, eventuell avundsjuka är en tänkbar förklaring, men det måste vi utreda.

Ni har en övervakningskamera precis utanför restaurangen, fångade den händelsen?

– Händelsen finns på film, men nu ska våra utredare titta på om man kan se vem det är på den här filmen, det har jag inte hört något om.

Polisen utreder händelsen som skadegörelse. Magnus Nilsson vädjar till den eller de som blivit vittne till stenkastningen att kontakta polisen.

– Jag förstår inte hur den som gjort det här rättfärdigar handlandet. Faruk är enligt mig en god kraft i Bro som gör mycket bra för samhället, säger Magnus Nilsson.