Lars Fontander, polisinspektör och krogsamordnare för polisen i Solna och Sundbyberg. Foto: Jonas Carlsson

Polisen tror på lugn helg

Det har varit ett lugnt år i krogmiljö – och det lär inte bli så mycket stökigare i Sumpan när alla restriktioner släpps, tror polisen. – Det var annat på Grand Garbos tid, säger polisen Lars Fontander.

  • Publicerad 06:30, 1 okt 2021

De nu sista slopade restriktionerna lär märkas mer på andra ställen, tror Lars Fontander, polisinspektör och krogsamordnare för polisen i Solna och Sundbyberg.

– Det som slopas nu handlar ju mest om nattklubbar så den största skillnaden kommer att vara på Stureplan. Sumpan är så mycket renodlade restauranger, vi har inga nattklubbar. Det var annat på Grand Garbos tid, säger han.

Med det i åtanke tror inte polisen i Sundbyberg att de behöver lägga om arbetstider så att fler jobbar sena helgnätter till exempel.

– De som inte gått ut under pandemin kanske går ut i lite större utsträckning och att det blir lite mer folk ute senare, men det är svårt att säga om det kommer blir någon skillnad faktiskt, säger Lars Fontander.

Lugnt år

När pandemin slog till förra våren var det helt ödsligt på stan berättar Lars Fontander. Förra sommaren var också lugn trots att krogarna fick ha öppet längre på kvällarna.

– Men det var inte alls som det var före pandemin, utan det har varit väldigt lugnt när det gäller krogarna. Vi har haft väldigt få ärenden under de här 18 månaderna, säger Lars Fontander.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tvärbanans Kistagren nära en miljard dyrare än beräknat

Nyheter Dessutom är projektet nästan två år försenat Tvärbanans cirka åtta kilometer långa utbyggnad mellan Norra Ulvsunda och Helenelund spräcker budgeten med 969 miljoner kronor.fredag 15/10 14:08

Coronarapport: 61 nya fall i Solna och Sundbyberg

Nyheter Antalet smittade på en fortsatt låg nivå Under vecka 40 konstaterades 39 respektive 22 nya fall av coronafall i Solna och Sundbyberg. Det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.torsdag 14/10 16:09

Man gick till attack mot människor och butik i Rissne

Nyheter Söktes med helikopter – hittades inte En man gick till attack mot människor och en butik i Rissne på onsdagseftermiddagen. Den misstänkte söktes med helikopter, men hade inte gripits på torsdagsmorgonen.torsdag 14/10 8:29