De nu sista slopade restriktionerna lär märkas mer på andra ställen, tror Lars Fontander, polisinspektör och krogsamordnare för polisen i Solna och Sundbyberg.

– Det som slopas nu handlar ju mest om nattklubbar så den största skillnaden kommer att vara på Stureplan. Sumpan är så mycket renodlade restauranger, vi har inga nattklubbar. Det var annat på Grand Garbos tid, säger han.

Med det i åtanke tror inte polisen i Sundbyberg att de behöver lägga om arbetstider så att fler jobbar sena helgnätter till exempel.

– De som inte gått ut under pandemin kanske går ut i lite större utsträckning och att det blir lite mer folk ute senare, men det är svårt att säga om det kommer blir någon skillnad faktiskt, säger Lars Fontander.

Lugnt år

När pandemin slog till förra våren var det helt ödsligt på stan berättar Lars Fontander. Förra sommaren var också lugn trots att krogarna fick ha öppet längre på kvällarna.

– Men det var inte alls som det var före pandemin, utan det har varit väldigt lugnt när det gäller krogarna. Vi har haft väldigt få ärenden under de här 18 månaderna, säger Lars Fontander.